RİZE / İYİDERE - Büyükçiftlik İlkokulu

Mrt

2 Mart Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümü etkinlikleri okulumuz panosunun süslenmesi ile başlıyarak sınıflarda sunularla öğrencilerimiz bilgilendirildi.Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençlerimize, çocuklarımıza mücadele ruhumuzu aşılamalı ve şehrimizi her alanda kalkındırmalıyız. Vatanımız için mücadele eden ecdadımıza torunları olarak bizler daha çok çalışıp vefa borcumuzu ödemeliyiz. Vatan, bayrak sevgimiz, birlik ve beraberlik anlayışımız, kalkınma ve gelişme duygularımız artarak devam etmelidir.

Yurdumuzun dört bir tarafı düşman işgali ile çevrili iken sayısız şehit verip düşmana geçit vermeyen bir avuç sivilin sergilediği kahramanlık her millete nasip olmayacak bir gururdur. 6 Mart 1916’da bir fiil işgal edilen Rize 2 Mart 1918 tarihinde düşmanlardan temizlenmiştir. Bu tarih sadece Rize'nin kurtuluşunu değil, bütün Türk tarihinin, kahramanlık günlerini, savaşların, mücadelelerin tarihini bize hatırlatmalıdır.

2 Mart bize 1040, 1071, 1453, 1922’yi hatırlatmalıdır.Tarihe bir bütün şuuruyla bakabilmeliyiz. Bundan sonra bizlere düşen görev; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde bölünmez bütünlüğümüzü korumak, vatanımızı muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutluyor ve 104 yıl önce özgürlük, bağımsızlık ve kurtuluş için şahadet şerbetini içen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet saygı ve milletle anıyoruz. Milletimizin bekası için emek veren, çalışan, üreten herkese şükranlarımızı sunuyoruz

Şbt

İlçemiz Mukaddes Kalkavan TSM bünyesinde okulumuz öğrencilerine diş hekimi Muhammet KOÇ tarafından ağız , diş sağlığı ve bakımı ile ilgili seminer verilerek veli izni olan öğrencilerin diş muayineleri yapıldı. İyidere Mukaddes Kalkavan TSM gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

6 Şubat 2023 te ülkemizde meydana gelen iki büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenler için okulumuz öğrencileri bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Depremin etkileri ile kısa bir bilgi verilerek farkındalık oluşturuldu.

Ock

2023/2024 Eğitim Öğretim yılı birinci döneminde karnelerimizi eğlenceli oyunlar ile verdik. Yoğun geçen etkinliklerle dolu bir donemin ardından öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını fazlasıyla aldılar. İlçe jandarma ekipleri bu özel günde çocuklarimizin sevincini paylaşıp çeşitli hediyeler ile öğrencilerimizi tebrik ettiler. Velilerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize gösterdikleri gayret ve özveriden dolayı teşekkür ediyoruz. İyi tatiller.

Ock

Okuluz öğrencileri, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 9 askerimiz için tek yürek oldu. Şehitlerimizi saygı ile yad ettik.Bölücü terör örgütü ile askerlerimiz arasında çıkan çatışma sonucunda 9 vatan evladımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizler şu an bu bayrağın altında özgürce marşımızı okuyabilelim diye vatanın her karış toprağını kutsal bilerek görev yapan; bizlerin bu sıralarda rahatça eğitim alabilmesi için anasından, eşinden, çocuğundan vazgeçerek şehitlik mertebesine ulaşan yiğitlerimiz var. Bizler ne yapsak da onların hakkını ödeyemeyiz ancak bize düşen onların canları pahasına emanet bıraktığı vatana sahip çıkmak ve korumaktır. Çocuklarımızın da bu vatana en iyi şekilde sahip çıkacağına olan inancımızla aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, kederli ailelerine sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.

Ara

İl Jandarma ekipleri tarafından okulumuzda trafik güvenliği ile ilgili öğrencilerimize konferans salonunda seminer verildi. İl jandarma ekiplerine verdikleri eğitim ve paylaşımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

07/12/2023 tarihinde bakanlığımız tarafında okulumuzda akıllı tahta kurulumu gerçekleşti. Tenolojik donanımın en üst seviyede kullanımı öğretmen ve öğrencilerimizi mutlu etti. Eğitim öğretim faaliyetlerimiz daha ietkinve erişim kolaylığı ile devam etmektedir. Emeği gecenlere teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimize TİAL rehber öğretmenleri YeneR KOCA ve Günsel ALTAY  rehberliklerinde akran zorbalığı farkındalık eğitimi verildi.  Farkındalığın oluşması oldukça faydalı oldu.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün ölümünün 85. yıldönümü münasebetiyle ilçemiz tören alanında anma programı düzenlendi.

Atatürk büstüne çelenklerin sunulması ve saatler 09:05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 Dk. saygı duruşunda bulunmasının ardından, İstiklal Marşı okunarak tüm yurtta olduğu gibi bayraklar yarıya indirildi.

Çelenk töreninin ardından İlçemiz Büyükçiftlik İlkokulu konferans salonunda öğrencilerin hazırladığı anma programı gerçekleştirildi.

Programa; İlçe Kaymakamımız Eray GÜRSOY, İlçe Belediye Başkan V. Tevfik Ali KAVALCI, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.