RİZE / İYİDERE - Büyükçiftlik İlkokulu

Rapor Tarihi :29Ocak2023

Karar No  : 3

KARAR / RAPOR

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu işletme gelir-gider defteri ve ilgili diğer defterler tutulmakla beraber; gelirler ile giderlere ilişkin tüm iş ve işlemler usulüne uygun yapılarak kayıt altına alınmıştır.

Okul Aile Birliği Denetim Kurulu olarak, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu faaliyetleri 29/01/2023 tarihinde kurulumuzca incelenmiştir.

Yapılan inceleme sonucuna göre yapılması ve alınması gereken tüm iş ve işlemlerin Yönetim Kurulu kararı alınarak gerçekleştiği görülmüştür. Yapılan işlemlerin hepsinin resmi kayıt altına alındığı,  gerek faturaları gerekse ödemelere ait evrakları muhafaza edildiği belirlenmiştir.

Yapılan iş ve işlemler ile ilgili imza altına alınan kararların düzenli şekilde “Karar Defterine” yazılmış olduğu ve eklerinin de dosyalanmış olduğu görüldü.

Yönetim Kuruluna ait İşletme Defterinin de incelenmesinde; bütün gelirler ile giderlerin deftere işlendiği gözlemlenmiştir. Devir işlemi tarihine kadar olan detayların da toplu şekilde son sayfasına yazılarak imzaya hazır edildiği görülmüştür.

Yönetim Kurulunun yapmış olduğu bütün gelir kabulü ve harcamalara ait veri girişleri, Milli Eğitim bakanlığının TEFBİS sistemine işlenmiş olup, işlemlere ait çıktılar dosyalarında muhafaza edildiği görülmüştür.

Büyükçiftlik İlkokulu Okul Aile Birliği Denetim Kurulu olarak, Yönetim Kurulu tarafından yapılan çalışmaların hepsinin yerinde ve zamanında yapıldığı belirlenmiştir.

Sonuç olarak; Yapılan Denetleme Sonucunda: Okul Aile Birliği’nin “46519786-5001” nolu Ziraat Bankası İyidere Şubesindeki hesabında, “4.659,52 ”  (dört bin altı yüz elli dokuz lira elli iki kuruş) para olduğu, ayrıca banka hesap hareketleri,  O.A.B. işletme defteri ve TEFBİS kayıtlarının incelenmesi neticesinde, 2023 yılı içerisinde, okul aile birliği hesabında gelir/gider –giriş/çıkış işleminin/hareketin olduğu görülmüştür.

Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu olarak, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı başta olmak üzere tüm üyelerine hizmetleri için teşekkür ederiz.

Okul Aile Birliği Modülü Gelir-Gider Cetveli

Toplam Gelir

Toplam Gider

2023 Yılı Öncesi (Devreden)

2023 Yılı

Genel Toplam

Genel Bakiye

4.659,52 TL (OAB ADINA BANKA HESABINDA)

İşbu karar/rapor tarafımızca düzenlenerek doğruluğu tarafımızdan imza altına alınmıştır.

Asıl Üye

Şenol SELİM